Kirjoitan elääkseni, elän kirjoittaakseni

 

Olen kirjoittanut lehtijuttuja vuodesta 1992 alkaen. Ensimmäisiä asiakkaitani olivat paikalliset Keski-Uusimaa ja Viikko-Uutiset. Valmistuttuani sosiaalikasvattajaksi vuonna 1997 aloin kirjoittaa juttuja yhä enemmän kasvatusaiheista muun muassa Lastentarha- ja Lapsen maailma -lehtiin. Taitojeni karttuessa tarjosin juttuideoita omaa elämänpiiriäni koskettavista aiheista Kaks`Plus ja Meidän Talo -lehtiin, joissa kirjoittamiani artikkeleita ilmestyi etenkin vuosina 2002-2015. Olen kolmen lapsen äiti, innokas rintamamiestalon remppaaja sekä kotipuutarhuri, joten juttuaiheita ei ole tarvinnut kaukaa hakea.

Juttujani on julkaistu Kodin Kuvalehdessä, Kotiliedessä, Seurassa, APU-lehdessä, Helsingin Sanomissa, Meidän Suomessa, Maailman Kuvalehdessä, Kirjasto-lehdessä, Askeleessa, Hyvä Terveys -lehdessä sekä monissa asiakas- ja järjestölehdissä.

Nuorena kirjoittaminen kiinnosti, mutta opiskelu ei. Kaverit ihmettelivät, kun lukion asemasta hakeuduin ensin lastenhoitajaksi, sitten kirjasto-apulaiseksi, ja vasta monien erilaisten opintojen ja ammattikokeilujen jälkeen aloin luottaa siihen, että osaan kirjoittaa, ja että tästä voi oikeasti tulla minulle ihan oikea ammatti. 38-vuotiaana hakeuduin Oriveden opistoon suorittamaan Journalismin kurssin. Sittemmin olen täydentänyt osaamistani lukuisilla erilaisilla kursseilla, joista viimeisimpänä sanataideohjaaja-koulutus Kuopion Snellman Instituutissa.

Keravan Sanataidekoulu oli tärkeä osa elämääni aina vuoteen 2016, jolloin siirryimme Keravan Opiston alaisuuteen . "Saniksessa" ohjasin nuorten ryhmiä sekä osallistuin erilaisten sanataidetapahtumien järjestämiseen. Keravan Opistossa ohjaan aikuisten omaelämäkerrallisen kirjoittamisen kursseja sekä novellipajoja.

 Lisätietoa:  https://opisto.kerava.fi  

Yhdessä psykoterapeutti-kirjallisuusterapeutti Silja Mäen kanssa olen ohjannut Kreetalla joka toinen  vuosi aikuisten omaelämäkerrallisen kirjoittamisen kurssia.